ریپ زدن ماشین یکی از مشکلاتی است که به دلایل مختلف در خودرو ایجاد میشود. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بلافاصله پس از روشن کردن ماشین حس کنید که ماشین شما دو سه بار تکان میخورد. این تکان خوردن را میتوان به اصطلاح ریپ زدن خودرو نامید. ریپ زدن خودرو در هر شرایطی ممکن است برای شما ایجاد شود. علاوه بر اینکه ریپ زدن خودرو در زمان استارت ایجاد میشود در زمان شتاب گرفتن خودرو نیز ممکن است با این مشکل مواجه شوید. سایت تهران سئول در نظر دارد اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما قرار دهد. با ما همراه شوید.
منظور از ریپ زدن ماشین چیست؟
شاید برای شما این سوال پیش آید که منظور از ریپ زدن ماشین چیست؟ ریپ زدن ماشین به حالتی میگویند که ممکن است در هر زمان برای خودروی شما ایجاد شود. البته متوجه شدن این حالت گاهی دشوار است. تکان خوردن ماشین به صورت نابهنگام که در خودرو شما حس میشود اصطلاحا ریپ زدن نام دارد.
تکان خوردن خودرو ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. اگر ماشین شما دچار ریپ زدن شود باید سریعا نسبت به برطرف کردن مشکلات آن اقدامات لازم را انجام دهید. دلایل مختلفی که باعث ریپ زدن خودرو میشوند به قطعات مختلف آسیب زیادی وارد میکنند. شما باید این مشکل را جدی گرفته و نسبت به رفع آن از متخصصان در این زمینه کمک بگیرید.
چرا ماشین ریپ میزند؟
مشکلاتی که در سیستم اگزوز ماشین به وجود میآید، باعث ریپ زدن خودروی شما میشود. اگر در سیستم اگزوز مشکلاتی باشد و مراحل مختلف خروج گاز به درستی انجام نشود، باعث میشود که خودروی شما تکانهای زیادی بخورد. برای برطرف کردن این مشکل باید سیستم اگزوز را به طور کامل بررسی کرده و از ریپ زدن خودرو جلوگیری کرد. از دلایل دیگر ریپ زدن خودرو میتوان به مشکل در سیستم سوخت نیز اشاره کرد. اگر سوخت با هوا به درستی در سیستم سوخت مخلوط نشود و فشرده شدن این مخلوط در سیلندر موتور با مشکلاتی مواجه باشد انرژی حرکتی مورد نیاز پیستون فراهم نشده و منجر به کاهش عملکرد خودروی شما میشود.
ریپ زدن ماشین در شرایط مختلف نیز به دلایل گوناگونی انجام میشود. گاهی اوقات نشتی در چند راهی اگزوز که منجر به جمع شدن گازهای خروجی از خودرو میشود، باعث میشود ماشین ریپ بزند. در این حالت چراغ چک خودرو روشن شده و عملکرد خودرو بسیار ضعیف میشود. این در حالتی اتفاق میافتد که چند راه اگزوز خودروی شما دچار ترک خوردگی یا نشتی شده باشد. در این حالت رانندگی کردن با خودرو خطر بسیار زیادی دارد. گازهای فرار باعث ذوب کردن اجزای پلاستیکی خروجی شده و مشکلات زیادی را برای خودرو ایجاد میکند.
اگر مشکل ریپ زدن خودرو شما مربوط به اگزوز باشد باید در اسرع وقت منیفولد اگزوز خود را تعمیر و تعویض نمایید. یکی دیگر از دلایل ریپ زدن موتور خود را خرابی مبدل کاتالیزوری است. اگر ریپ زدن خودرو مربوط به این سمت باشد بوی تخم مرغ گندیده در خودروی شما حس میشود. در بیشتر مواقع با این مشکل چراغ چک خودرو روشن شده و تکان شدید در خودرو حس میشود. اگر کاتالیزور خودرو خراب باشد هیدروکربنهای موجود در اگزوز نمیسوزد و گوگرد موجود در موتور از بین نمیرود. این باعث میشود که بوی تخم مرغ فاسد در خودروی شما به مشام برسد.
دلایل دیگر ریپ زدن خودرو
یکی از دلایل مهم ایجاد ریپ زدن خودرو، خرابی سنسور اکسیژن است. سنسور اکسیژن وظیفه اندازه گیری غلظت گازهای خروجی را از محفظه احتراق دارد. اگر سنسور اکسیژن کثیف باشد یا به درستی کار نکند سوخت به مقدار زیاد یا خیلی کم وارد موتور شده و باعث ریپ زدن خودرو میشود. سنسور اکسیژن در خودرو باید در بازههای زمانی مشخص و کوتاه تعویض شود. برای برطرف این کردن مشکل کافی است این قسمت را تمیز کرده و آنها را تعویض نمایید.
از دلایل ریپ زدن خودرو میتوان به مشکل در انژکتور اشاره کرد. انژکتور وظیفه انتقال سوخت به داخل سیلندرها را دارد. این سوخت که با هوا مخلوط میشود، محترق شده و اگر این کار به درستی انجام نشود خودرو ریپ میزند. اگر انژکتورهای خودرو کثیف باشد خودرو به خوبی شتاب نمیگیرد و باید به آن رسیدگی شود. از دلایل دیگر خود را میتوان به انژکتورهای کثیف نیز اشاره کرد. اگر انژکتور خودرو به درستی کار نکند یا کثیف باشد خودرو به خوبی شتاب نمیگیرد.
دلایل رایج ریپ زدن در زمان استارت خودرو
برخی از دلایل ریپ زدن خودرو در زمان استارت خودرو بیشتر به وجود میآید. از این دلایل میتوان به وجود رطوبت در درپوش دلکو اشاره نمود. این دلیل بیشتر در آبوهوای بارانی ایجاد میشود. زمانی که شما در این آبوهوا ماشین خود را روشن میکنید درپوش دلکو رطوبت داشته و عملکرد سیستم احتراق به مشکل میخورد. شما باید صبر کنید یا درپوش دلکوی خودروی خود خشک کنید. میتوانید برای سریع شدن این کار آن را با پارچه خشک کنید تا بتوانید از ریپ زدن خودرو خود جلوگیری نمایید. سعی کنید خودرو خود را در زمان بارندگی در مکان سرپوشیده پارک نمایید.
از دلایل دیگر ریپ زدن خودرو در زمان استارت میتوان به آسیب دیدگی تسمه تایم اشاره کرد. کویل معیوب نیز میتواند از دلایل دیگر این مشکل باشد. اگر کویل ماشین شما مشکل داشته باشد، باعث میشود در زمان استارت زدن ریپ بزند. فیلترهای سوخت کهنه نیز از دلایل دیگر ریپ زدن در زمان استارت هستند. اگر فیلترهای سوخت خودرو رد عوض نکنید، عملکرد مناسبی نداشته و ذرات گرد و غبار به سیستم سوخت وارد میشوند. این باعث میشود که پس از استارت ماشین شما تکانهای زیادی بخورد.
سخن پایانی
همانطور که در این مطلب برای شما بیان کردیم یکی از مشکلاتی که در خودرو به وجود میآید ریپ زدن نامیده میشود. اصطلاح ریپ زدن مربوط به تکانهای شدیدی است که در شرایط مختلف برای خودرو ایجاد میشود. دلایل رایجی برای ایجاد چنین مشکلی در خودروها وجود دارند. برای جلوگیری از این مشکل در خودرو باید بخشهای مختلف خودرو را چک نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت تهران سئول مراجعه کرده یا با شمارههای درج شده در این مطلب تماس بگیرید.